Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

S strani pristojnega ministrstva smo bili obveščeni, da se v torek, 26. januarja 2021 odprejo vrtci tudi v naši statistični regiji.

Veseli smo, da bomo lahko širše odprli vrata našega vrtca, hkrati pa smo primorani k prilagoditvi organizacije in delovanja vrtca.

Vzgojno – izobraževalno delo v vrtcu bomo organizirali ob upoštevanju higienskih priporočil NIJZ. Skladno z usmeritvami in priporočili pristojnih ustanov bomo prilagodili organizacijo in delovanje vrtca. Na podlagi usmeritev pristojnih ustanov vrtec trenutno ne more preiti na polno delovanje vseh oddelkov, saj za to nimamo kadrovskih in prostorskih pogojev.

Namreč, organizacijo delovanja vrtca moramo prilagoditi na način, da:

  • organiziramo stalne mehurčke z nižjim številom otrok, ki se med sabo ne družijo, združujejo in mešajo;
  • je vsak oddelek – mehurček organizacijska celota, ki ima svoj odpiralni in zapiralni čas, le-ta pa je odvisen od prihodov in odhodov otrok;
  • je določeno število zaposlenih v skladu z obstoječimi uredbami na koriščenju drugih statusov in so zato odsotni iz delovnega procesa.

Na podlagi okrožnice MIZŠ, vas obveščamo, da v izogib prevelikemu številu otrok v oddelkih ob ponovnem odprtju vrtcev, glede na epidemiološko situacijo, NIJZ priporoča, da starši uporabijo druge možnosti za varstvo otrok, v kolikor jih imajo. Starše naprošamo, da glede na trenutne razmere, otroke v vrtec prijavite tisti starši, ki vrtec zaradi različnih razlogov nujno potrebujete.

POMEMBNE INFORMACIJE:

  • Vlada RS že pripravlja PKP8, v katerega bo vključena tudi določba, da bodo starši, ki otrok v času epidemije ne bodo pripeljali v vrtec, upravičeni do oprostitve plačila.
  • Prisotnost otroka v vrtcu je potrebno prijaviti preko spletnega obrazca.
  • Starši ob prijavi otroka zapišite točen čas prihoda in odhoda otroka iz vrtca ter le-to  dosledno upoštevate, saj je od tega odvisna skupna prisotnost strokovnih delavcev v oddelku.
  • Pomembno je dosledno upoštevanje vseh zdravstveno – higienskih protokolov, ki so sprejeti na nivoju vrtca.
  • Organizacijo in delovanje posameznih enot in oddelkov (odprtje, poslovalni čas, ipd.) od 26. 1. 2021 naprej, bomo sprejeli po zaključenem zbiranju prijav in vas o tem obvestili v ponedeljek, 25. 1. 2021.
  • Ob prihodu otroka v vrtec je potrebno predložiti izjavo o zdravstvenem stanju otroka (priloga 3).
  • Od torka, 26. 1. 2021 naprej starši za prisotnost otroka v vrtcu ne potrebujete več predložiti potrdila delodajalca.

IZJAVA STARŠEV

PRIJAVA OTROKA:

  1. Prijava za ponedeljek, 25. 1. 2021 (delovanje vrtca pod dosedanjimi pogoji – za zaposlene starše)

https://forms.gle/23KZuGxmEiPz9ue1A

  1. Prijava od vključno torka, 26. 1. 2021 naprej (delovanje vrtca v omejenem obsegu, glede na organizacijske, prostorske in kadrovske možnosti)

https://forms.gle/ydVvqUyVp1aAzPbx6

PRIJAVO IZPOLNITE DO PETKA, 22. 1. 2021, DO 16. URE! Zaradi lažje organizacije dela, vas prosimo za upoštevanje roka in termina prijave.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na vodstvo vrtca.

Tomaž Popović,

ravnatelj

Dostopnost